top of page

Zalakaros

Zalakaros Magyarország délnyugati részén fekszik egy romantikus vidék közepén, szőlőhegyek és gyümölcsös kertek által övezve. Csendes, nyugodt vidék ez, ahol harapni lehet a levegőt, vendégszerető emberek laknak, kiváló szőlőkből remek borok teremnek, melyek mellé "jól csúsznak" az ízes tájjellegű ételek. A legnagyobb kincs itt mégis a föld mélyének ajándéka: az Európában is páratlan összetételű és hatású gyógy- és termálvíz.

Erre a termálvízre épülve azóta az 1960-as években még kis faluból gyógy- és wellness központ lett: szállodák, vendéglátóegységek, programok sokasága épült rá a folyamatosan bővülő, jelenleg 22 medencés komplexumra.

A gyógyulni vágyók elsősorban krónikus ízületi gyulladással, reumával, krónikus nőgyógyászati panaszokkal, vegetatív idegrendszeri zavarokkal és fogínybetegségekkel keresik fel a fürdőt, de ha valaki csak testi-lelki felfrissülésre vágyik, akkor is jó helyen jár. Az 5000 m2-es fürdőkomplexumban a fürdővendégek választhatnak a 32-36 °C-os termál medencék, a normál úszómedencék és az élményfürdő között. A gyógycentrumban komplex szolgáltatások, így ülő-, pezsgő- és súlyfürdő, víz alatti és száraz masszázs, elektroterápia és ingeráram-kezelés vehető igénybe orvosi felügyelet mellett.

Zalakaros legújabb beruházása és látványossága remek szórakozási lehetőséget nyújt minden korosztály számára. A termáltóhoz érkező vendégek legelső állomása egy gyönyörűen kialakított fogadóépület, melynek egyik legizgalmasabb pontja a négy méter magas kilátótorony, ahonnan csodás panoráma nyílik magára a tóra, a környező erdősávra, illetve az egész komplexumra. Maga a tó megközelítőleg 12900 m2 vízfelülettel rendelkezik, legmélyebb pontja 1,8 m.

A településen házias ízeket kínáló, otthonos, kellemes éttermek, cukrászdák kínálnak a vendégeknek gasztronómiai élményeket. Kihagyhatatlan Zalakaroson a páratlan szépségű kilátó és a lábánál megbúvó kemencés étterem, egy dottó kisvasutazás a csodálatos virágos városban, egy nordic walking vagy segway túra, egy kertmozi, termelői piaclátogatás vagy egy borozás a festői domboldalban fekvő borozók valamelyikében. Az aktív pihenést szolgálják a városban található futball-,tenisz-,tekepályák valamint a Lovasiskola, a Parkerdő hangulatos sétányai, a környék túraútvonalai és kerékpárútjai. A horgászat szerelmeseinek áll rendelkezésére a közeli galamboki, zalamerenyei és miháldi tó is.

Egy közeli természeti csoda, a Kis-Balaton páratlan élővilága bűvöli el a látogatókat csodálatos madárvilágával, a Kápolnapusztai Bivalyrezervátummal, a Kányavári szigettel, Zalavár nevezetességeivel, de Keszthely és Hévíz csodálatos sétáló utcái is mindössze 30 percre találhatóak Zalakarostól. A város nyári fesztiválsorozata országszerte közismert: sztárfellépők, borházak, gyermek animáció, kreatív és kézműves programok, sportrendezvények – minden, ami szem szájnak ingere.

Folyamatos programkínálatért és zalakarosi hírekért keresse a városi weboldalt!

Honlap: www.zalakaros.hu

bottom of page